Programme
Tuesday 3 October

Be fortified with relevant knowledge at HI's many stages

Explore the programme and meet skilled experts from every corner of the industry, when they share their expertise and provide an insight into some of the trends that awaits the technology industry in the future.

The programme will be regularly updated and is subject to change

The programme will be regularly updated and is subject to change

08:00 - 12:00

HALL C - SVEJSECAFÉEN

10:30-11:00 | Automatisk svejsekontrol

Danish
Hvordan kan man inspicere og kvalitetssikre sine svejsninger i et automatisk set up? Du får viden om grundlæggende forudsætninger for anvendelse af forskellige teknologier til svejsekontrol, herunder rønt-gen og ultralyd. Vi giver konkrete eksempler på automatisk svejsekontrol som allerede er implementeret og tænkte eksempler til inspiration. Konkrete cases vil give indblik i tynde konstruktioner som eksempelvis svejsekontrol af pladesvejsninger før varmebehandling og raket-dyse svejsekontrol. Cases omkring tykkere konstruktioner vil omhandle kvalitetskontrol af 3-D printede emner (Added Manufacturing). FORCE Tech-nology, som har sit udspring i det tidligere Svejsecentralen, har stor erfaring med svejseteknologi gene-relt, i form af service, rådgivning og specialløsninger til automatisk svejsekontrol.

Speaker: 
Allan Steen, Sales Manager, Force Technology 

Danish
Rustfrit stål er som gruppe vort hyppigst anvendte materiale til "kritiske formål", og det er helt umuligt at forestille sig et mejeri eller en medicinalfabrik uden tonsvis af det blanke stål.

"Desværre" er rustfrit stål er ikke bare rustfrit stål. Der er hele fem familier med hver deres fordele og særheder, lige fra de velkendte austenitiske stål over de martensitiske og de ferritiske stål til de eksotiske, duplexe stål og de sjældne udskillelseshærdende stål.

At kende lidt til de forskellige stål kan hjælpe en med at vælge det ideelle stål til det rigtige formål. Begrænsningen ligger oftest i korrosionsbestandigheden, for der er trods alt forskel på kold mælk og kogende saltvand. Sjældnere ligge begrænsningen i de mekaniske forhold, men det er dog sket, at de mekaniske egenskaber har spændt ben for brugen af nogle stålkvaliteter til "visse formål".

Endelig er ingen kæde jo stærkere end det svageste led, og ved forarbejdningen af stålet (inkl. svejsning) gælder det om at undgå svagheder. Det ser let ud på tegnebrættet, men kan være grueligt svært at opfylde i praksis ??

Speaker: 
Claus Qvist Jessen, Kemiingeniør, ph.d., Damstahl a/s

11:30-12:00 | Svejsning i aluminium: Vælg den rigtige legering - og forstå hvorfor

Danish
René Christensen fra Alumeco lærer dig at vælge den rigtige aluminiumlegering og udnytte dens egenskaber bedst muligt.
Vi starter i kemiens verden og bevæger os derefter over i den praktiske anvendelse. Bl.a. kommer vi omkring, hvorfor nogle legeringer er gode at svejse i, mens andre ikke er.

Fokus bliver især på de varmehærdbare legeringer og hvad der sker i HAZ (Heat Affected Zone) under svejsning, både kemisk og krystallinsk.

Vi gennemgår også, hvorfor det ikke er nok at se på EN-standarden, når du køber materialer. Standarderne sætter faste rammer for aluminiumprodukter, men der er ofte stort spillerum inden for rammerne.

Speaker: 
René Christensen, ​Group Quality and Development Manager, Alumeco

HALL D - International Food Contest

IFC STAGE

Danish
Officiel åbning af International Food Contest ved Mejeriforeningens formand Steen Nørgaard Madsen samt overrækkelse af International Dairy Contest-priserne og gourmetpriserne.

HALL F - TECHNOMANIA

08:45-10:00 | Åbning af Technomania 2023 og åbningssession: Grøn omstilling kræver pionerer, faglige kompetencer og vilje til innovation

IMPACT STAGE

Danish
Åbningstale ved administrerende direktør Georg Sørensen, MCH Messecenter Herning, Laura Klitgaard, formand for Ingeniørforeningen, IDA og Kristian Jensen, direktør for Green Power Denmark. 

Efter åbningstalen fortsætter vi med en åbningssessionen med Mette Kaagaard, administrerende direktør for Microsoft Danmark & Island, NN fra Ørsted, Kristian Jensen, direktør for Green Power Denmark og Laura Klitgaard, formand for Ingeniørforeningen.

Om åbningssessionen: Grøn omstilling kræver pionerer, faglige kompetencer og vilje til innovation 
Vi sætter fokus på den kæmpe transformation, det kræver at omlægge samfundet fra sort til grønt, hvor vi på én gang skal udvikle nye grønne teknologier og de nødvendige menneskelige kompetencer for at vi i Danmark fortsat kan være pionerer inden for grøn omstilling. 

09:00-09:30 | Bliv klar til NIS2 med D-mærket og få en god forretning ud af det

FRAME STAGE

Danish
Hør, hvordan virksomheder kan bruge D-mærket som værktøj til at leve op til NIS2-krav, når Auditor, Fie Sohn kommer rundt om D-mærkets kriterier som dækker datasikkerhed, databeskyttelse og dataetik. Der er forretningsværdi at hente for dig og din virksomhed!

Om oplægget:
I dette oplæg vil du lære om, hvordan D-mærket understøtter din virksomhed i arbejdet med datasikkerhed, databeskyttelse og dataetik. Du vil få en introduktion til, hvordan du kommer i gang med D-mærket, og hvordan D-mærkets gratis selvevalueringsværktøj kan bruges til at danne overblik og udføre det arbejde, der skal til for at leve op til NIS2.

D-mærket er Danmarks mærkningsordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. D-mærket tydeliggør, hvilke virksomheder der udviser digital ansvarlighed og giver dermed både forretningsværdi til virksomhederne, tryghed til forbrugerne og skaber et stærkere digitalt Danmark. D-mærket henvender sig til alle typer virksomheder.

Industriens Fond står bag D-mærket i samarbejde med Dansk Industri, Dansk Erhverv, SMVdanmark og Forbrugerrådet TÆNK.

Speaker:
Fie Sohn er Auditor i D-mærket og cand.it med speciale i Privacy & Security by Design (PSbD) og algoritmer og AI. Fie har tidligere arbejdet som sikkerhedsrådgiver i Ørsted og digital rådgiver i konsulentvirksomheden Eksponent.

10:00-11:00 | Fremtidens industri – Udfordringer og muligheder

MAIN STAGE

Danish
Er fremtidens industri grøn, og er det teknologi eller andet som bliver afgørende for konkurrenceevnen? Et kig på de udfordringer og dilemmaer som dansk industri ser ind i, og nogle eksempler på mulige løsninger.

Om oplægget:
Dansk industri står overfor en omstilling fra klassiske lineære forsyningskæder mod cirkulære og mere bæredygtige modeller, hvor vækst er afkoblet fra vækst i udledning og forbrug. 

Virksomhederne får brug for data og analytiske metoder for at løse udfordringerne, og denne transformation er i sig selv en stor udfordring.  

Indlægget tegner et billede af udviklingen inden for industri særlig i de seneste år, hvor konturerne af et paradigmeskift ses. 

Speaker: 
Charles Møller, Professor, Aarhus Universitet, Institut for Mekanik og Produktion 

10:00-11:00 | Elnet og industri i en verden af grøn energi

FRAME STAGE

Danish
Elektrificeringen af Danmark er for alvor kommet i gang. Det stiller nye krav til vores energisystem, som skal kunne rumme hidtil usete mængder af vedvarende energi. Derfor er der brug for innovative virksomheder, der kan bane vejen for en vellykket grøn transformation af vores samfund og industri.

Om sessionen:
I denne session kan du møde to førende virksomheder, der på hver sin måde spiller en nøglerolle i den grønne energiomstilling, der blandt andet kræver nye løsninger inden for lagring, fleksibilitet og digitalisering.

Siemens Energy er blandt de største globale aktører, der skaber innovative energiteknologier til elektrificering og automatisering. Adm. direktør for Siemens Energy i Danmark, Peter Weinrech-Jensen, giver sine perspektiver på industriens rolle i den grønne omstilling samt Danmark og Europas muligheder for at fastholde en stærk position inden for udvikling og eksport af de grønne teknologier.

Energi- og telekoncernen Norlys forsyner danskerne med elektricitet og internet, og ejer blandt andet elnetselskabet N1. Jesper Barslund er direktør for Infrastruktur i Norlys, og vil fortælle mere om koncernens arbejde med omstilling til et vedvarende energisystem samt behovet for nytænkende måder til at drive elnet med udgangspunkt i data og muligheder for fleksibilitet.

Speakers: 
Jesper Barslund, direktør for Infrastruktur i Norlys, samt bestyrelsesformand for Netselskabet N1 og Norlys Fibernet.
Peter Weinreich-Jensen, adm. direktør for Siemens Energy i Danmark og Head of Business Development i Siemens Energy i Frankrig, Holland, Belgien og Schweiz.

11:00-12:00 | Danfoss: From Hydraulics to Electrification – Leading Sustainable Transportation

IMPACT STAGE

Great Britain
Danfoss has produced electrical frequency converters for over 50 years and is one of the largest electronic drives manufacturers in the world today. Danfoss intends to use this position to become much stronger in the green transformation to electrification by addressing a broad spectrum of products to power battery driven vehicles and vessels with inverters and motors.

Danfoss is already the world's leading manufacturer of hydraulics for off-highway vehicles within construction and agriculture machinery and like the automotive sector they must become electrical over the next decade to eliminate the diesel emissions. In addition, Danfoss is well underway with inverter solutions for all major car manufacturers with cars on the road today.

With the acquisition of Semikron Danfoss is one of the very few manufacturers to be able to tailor make Silicon Carbide power modules for inverters to control all kind of vehicles and vessels, and Jørgen Mads Clausen will let us in on what this means for the future of green transformation.

Speaker: 
Jørgen Mads Clausen, Danfoss

11:00-12:00 | Unleash the Corporate Metaverse: Boost Business, Empower Your Workforce, and Elevate Returns

FRAME STAGE

Great Britain
Unlock possibilities for your business. Empower the workforce, elevate returns, and revolutionize operations. Experience safety, and efficiency with the Corporate Metaverse.
Join us to unveil a game-changing approach and embrace the future.

About the talk:
Industrial companies worldwide are grappling with a critical shortage of skilled workers, along with pressing challenges such as employee retention and maintaining a strong company culture. The escalating complexities of global collaboration and communication pose daily obstacles that directly affect business performance, employee satisfaction, and downtime management.

These issues, in turn, impact overall quality, revenue generation, and competitive advantage.
However, by providing companies with a superior, efficient, and cost-effective communication solution, it’s possible to transform how organizations share knowledge, collaborate, onboard, train, and upskill employees in today's demanding and fiercely competitive market.

Join us as we explore how this transformative approach has the potential to result in increased employee satisfaction, minimized downtime for both machinery and personnel, ultimately leading to substantial cost savings amounting to millions of dollars.

Speaker: 
Mads Troelsgaard, Co-Founder and CEO, SynergyXR, one of Europe’s leading XR software developers and platform providers.

HALL J1 - DI PRODUKTION

DI PRODUKTION STAGE

Danish

Udfordringer hos danske produktions SMV’er og hvordan konkrete innovations-projekter kan sætte skub i forretningen

Hør hvilke udfordringer MADE’s SMV-medlemmer står overfor, og hvordan konkrete digitaliserings- og automationsprojekter har skabt ny vækst hos en række virksomheder.

Kunder i hele verden – uden at forlade fabrikken

Hør hvordan One2Feed kommunikerer med kunder i hele verden og hjælper kunden med selv at installere One2Feeds fodersystemer via en ny augumented reality (AR) løsning.

Bedre pakkeløsninger – korrekt aflæsning hver gang - Interview med Mogens Rasmussen MRN robostaker

Hør hvordan en mindre virksomhed som MRN robostacker har brug visionskamaraer og kunstig intelligens til at styrke kvalitetssikringen af deres pakkeløsninger, så labels på løg-net bliver læst korrekt og spildprocenten hos kunden derfor falder.

Speakers: 
Peter Trillingsgaard, Preben Dahl Johansen, Jesper Schriver og Mogens Rasmussen.

11:00-12:00 | ESG og nye krav fra EU - rapportering som kilde til forretningsmæssig værdi for din virksomhed

DI PRODUKTION STAGE

Danish
ESG er blevet et license to operate for virksomheder uanset størrelse - og arbejder man strategisk med ESG kan virksomheden opnå stor forretningsmæssig værdiskabelse.

EU har i 2023 vedtaget et nyt direktiv for bæredygtighedsrapportering. Det hedder Corporate Sustainability Reporting Directive og forkortes CSRD. Direktivet rulles ud over erhvervslivet i faser og bliver en game changer for ca. 50.000 virksomheder EU. CSRD forpligter de større virksomheder til at rapportere om deres ESG-påvirkninger og -risici i egen virksomhed og i værdikæden. Det betyder, at virksomhederne også skal indhente ESG-data fra bl.a. deres leverandører. CSRD vil derfor også indirekte ramme SMV’er, som er leverandører til de større virksomheder.

Speakers: 
Søren Eriksen, CEO, Viegand Maagøe A/S og Kim Bøjstrup, COO, Palsgaard A/S.

HALL K - 3D TECH

3D TECH STAGE

Danish
Over messens tre dage dyster dygtige erhvervsskole-elever i forskellige 3D print-opgaver. Kom og klap konkurrencen i gang og hør mere om det spændende projekt.

Speaker: 
Troels Høyrup Nepper, Projektleder, Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur

HALL M

09:00-09:40 | Den kommende Maskinforordning - og andet nyt om CE-mærkning af maskiner

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Nye krav på vej. Bliv klædt på til at møde de nye krav og udnytte de nye muligheder, der er på vej med den ny Maskinforordning. Maskinsikkerhed ApS orienterer om den kommende Maskinforordning i hovedtræk. Desuden oplyses om nye standarder og standarder på vej, fx ny EN ISO 12100 Risikovurdering, EN ISO 13849-1 Sikre styringer, EN ISO 10218-2 Robotløsninger og EN ISO Maskiners brugsanvisning.

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

10:00-10:40 | Nye krav om risikovurdering og CE-mærkning

CONFERENCE ROOM M21+22 

Danish
Få gode råd til hvordan du kan få dine CE-mærkningsopgaver på plads.

Vi oplever, at de større virksomheder stiller væsentligt strengere krav til underleverandørernes arbejdsmiljø og sikkerhed, herunder CE-mærkning af produktionsapparatet. Det giver opgaver til både brugervirksomheden og dens leverandører af maskiner og maskinservice.

Desuden har både Sikkerhedsstyrelsen og Arbejdstilsynet strammet op omkring risikovurderingen af maskiner, herunder ombygning/ændring med dokumentation for kontrollen før brug. Nye regler kan give mærkbare bøder. Hvad er nyt, og hvordan du kommer fornuftigt i mål.

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

11:00-11:40 | Den gode designproces og CE-mærkning - PtX, grøn energi, medicinalindustri, den ny fabrik mm.

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Havde vi da bare vidst det noget før!

Projekter har gavn af at regler og krav er kendt så tidligt i projektforløbet, at projektlederen kan nå at efterkomme regler og krav hensigtsmæssigt. Maskinsikkerheds projektplanlægningsmetode kan anvendes i både enkle og meget komplicerede projekter, så budget, tidsplan, krav m.m.  kan holdes inden for det rimelige. Vi gennemgår metoden, set i forhold til faldgruber i små og større projekter, inkl. praktisk brug af både EN ISO 12100 Risikovurdering og HAZOP i projekter, i EU/EØS, USA, Canada mv.

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

12:00 - 14:00

HALL C - SVEJSECAFÉEN

13:00-13:30 | Bæredygtige processer til hærdning og varmebehandling

Danish
Expanites hærde og varmebehandlings teknologi er det grønne alternativ til processer såsom hårdkrom og gammeldags hærdeprocesser til rustfrit stål som typisk involverer aggressive kemikalier og lange procestider. Expanite’s patenterede løsninger er gas-baserede, hvilket gør procestiden kort, og derved reducerer energiforbruget per komponent og overflødiggør kemisk rensning før/efter hærdning. 

Expanite’s DNA tager udgangspunkt bæredygtige løsninger til at levetidsforlænge komponenter i rustfrit stål, titan og andre højværdi legeringer. Vi kan skræddersy løsninger til kunders egne produktionslinje som en del af en licensaftale. 

Kunderne findes bredt indenfor flere industrielle sektorer herunder procesudstyr til fødevare- og pharma-industrien, pumper, ventiler, medicinsk udstyr, bilindustrien, urproduktion og mange andre – alt fra store global industrielle koncerner, til specialister med nichefokus

Speaker: 
Frederick Halbout, Nordic Sales Manager, Expanite A/S

13:30-14:00 |  Omkostningseffektiv slibning før og efter svejsning

Danish
I en tid hvor arbejdsløn fylder meget, gælder det om at finde værktøjer der løser opgaverne så hurtigt som muligt. Det gælder også for slibning både før og efter svejsning. Kom og bliv klogere på de muligheder der findes både til almindeligt stål og rustfast.

Speaker: 
Jesper Nielsen, ​Direktør, Preben Z

HALL D - Speak Up

IFC STAGE

Danish
BlueLight Whitening System er en kompakt og effektiv løsning til at reducere riboflavin i pulveriseret laktoseprocesser. Designet som et system på en ramme integrereres det problemfrit med nye eller eksisterende laktoseprocesser og tilbyder mekanisk kompatibilitet og automationsmuligheder. Systemet er designet til nem rengøring på stedet (CIP) og har minimal indvirkning på den eksisterende CIP-konfiguration.

Ved at udsætte produktet for blåt lys inden krystalliseringstrinnet nedbryder BlueLight Whitening System effektivt riboflavin og reducerer eller eliminerer dets tilstedeværelse i laktosekrystallerne. Denne innovative proces sikrer, at den resulterende laktose enten kan have en helt hvid farve eller en gradient af hvid, afhængigt af den ønskede reduktion i riboflavin-indhold. Denne farvevariation tilpasses for at opfylde specifikke kunde krav.

Speaker:
Michael Christensen, Global Technical Sales Director Dry Evaporation & Market Manager Ingredients, SPX FLOW Technology Danmark A/S

HALL F - TECHNOMANIA

12:00-13:00 | Fra vindmølleparker til energiøer: Et nyt energieventyr

MAIN STAGE

Danish
Der er brug for enorme mængder af vedvarende energi, når vi skal dække vores forbrug med grøn strøm og lave Power-to-X, så den grønne strøm kan eksporteres som brint og andre grønne brændstoffer. Derfor er energiøer et vigtigt knudepunkt i den grønne omstilling.

Om oplægget:
I Danmark er der konkrete planer om at etablere to energiøer i hhv. Østersøen og Nordsøen. Det kræver helt nye teknologier og innovative løsninger, når nogle af de største og mest banebrydende anlægsprojekter i nyere tid skal gennemføres i Danmark.I oplægget kan du blive klogere på udviklingen af nogen af verdens første energiøer og samspillet med det øvrige energisystem.

Speaker: 
Hanne Binder, Seniorenergianalytiker, Energinet Systemansvar
Per Nissen, Marketing & Sales Manager, Hitachi Energy Denmark

12:00-13:00 | The power of Visual AI

FRAME STAGE

Great Britain
AI is becoming pervasive, affecting all parts of society, however one branch of AI which deals with Visual Data is lagging behind. Find out why and how this is a goldmine of underutilised data.

About the talk:
Globally, Visual Data generates more than 10X the amount of data than all other sources combined, yet the value gains from this data is historically low.

This session explores why this is the case, and how industry leaders like Sentispec are making inroads.

Speaker: 
Andreas Claudi is the Founder and CEO of Sentispec, a startup enabling process automation through Computer Vision AI.
Andreas comes from a background of leading large, global technology businesses, having for example led a global Data Analytics division of 10.000 engineers and €2Bn turnover.
Andreas is a commercially focussed technologist who holds a Masters in Computer Science, majored in AI, and has been part of several world-first innovations through his 20 year career.

12:30-13:30 |  IDA Zonen: Udforskning af ChatGPT - kom i gang med at bruge AI

IDA STAGE PÅ 1. SAL I IDA ZONE

Danish
Vær med til en spændende live session om "ChatGPT for begyndere". Denne session henvender sig især til deltagere med længerevarende uddannelser inden for ingeniørfaget og andre teknologiske/videnskabelige fag, men det kræver ingen forudsætninger.

I løbet af denne time vil vi dykke ned i ChatGPT og udforske anvendelsen. Vi vil diskutere, hvorfor og hvordan man kan bruge ChatGPT - fx til tekstskrivning og anden assistance. Samtidig vil vi også adressere, hvad man bør være opmærksom på, og hvornår det ikke er hensigtsmæssigt at bruge ChatGPT.

Sessionen vil bestå af oplæg og åbne spørgsmål i samtale med deltagerne. Du vil få mulighed for at få svar på dine spørgsmål og engagere dig i diskussionen om AI-baseret interaktion.

Speaker: 
Rolf Ask Clausen, Chefkonsulent i IDA og storforbruger af ChatGPT.

OBS! Tilmelding til arrangementet er nødvendig, da det er en lille eksklusiv side-event med plads til max. 22 deltagere.

Tilmeld dig her

13:00-14:00 | Universet tur-retur

IMPACT STAGE

Danish
Rumteknologi er en grundlæggende forudsætning for, at vores moderne samfund kan fungere. Vores udnyttelse af rummet bliver hele tiden mere bæredygtig og rentabel, men giver på samme tid udfordringer vi skal håndtere – ikke mindst i form af rumskrot.

Om oplægget:
Rummet er et gigantisk – måske uendeligt – laboratorium, der gør det muligt for os at studere naturens grundlæggende opbygning. Moderne rumforskning baner vejen for at lære mere om universets opbygning og chancen for at finde liv andre steder end her på Jorden.

Samtidig er vores anvendelse af rummet en helt fundamental forudsætning for, at vores moderne samfund kan fungere. Denne præsentation vil give dig et perspektiv på, hvilken betydning rumfart og rumforskning har for vores dagligdag samt hvilke muligheder og udfordringer vores nye tilgang til rummet – det såkaldte ”New Space” – giver.

Speaker:
Michael Linden-Vørnle er ansat som astrofysiker og chefkonsulent på Institut for Rumforskning- og teknologi ved DTU (DTU Space). Her arbejder han med rumforskning, rumsikkerhed og autonome systemer og autonom infrastruktur.

13:00-14:00 | Fundingrejsen for Start-Ups

FRAME STAGE

Danish
Simplewire har knækket koden ift. at sikre funding. Kom og hør deres historie om finansieringen af deres rejse fra den spæde innovative idé til den første faktura.

Om oplægget:
Simplewire har siden deres start været på jagt efter funding i forhold til deres udvikling. De har på rejsen vundet konkurrencer, modtaget legater samt tiltrukket både offentlige soft money og private investeringer.

I oplægget vil Simplewire fortælle om deres rejse og hvordan de har knækket fundingnødden. Med på scenen kommer også én af deres private investorer Christian Emborg og én af de offentlige, Peter Sperling fra Innovationsfonden. De vil begge fortælle, hvorfor de har valgt at investere i Simpelwire og hvad de generelt leder efter når de investerer.

Speaker: 
Sasha Steinbock Beck, CEO, Simplewire 
Anette Høgh Sonnichsen, Innovation Officer, Innovationsfonden

HALL J1 - DI PRODUKTION

DI PRODUKTION STAGE

Danish
Hør også, Femern Link Contractors fortæller om sin erfaring med rekruttering af international arbejdskraft

Bosætningskonsulenter fra Vejle og Herning Kommune fortæller om, hvad tilflytterservice kan hjælpe jer og jeres medarbejdere med under overskriften "I "sælger" jobbet, vi "sælger" bosætning!

Speakers:
Helena Nielsen, Recruitment Consultant & Eures Adviser, Workindenmark
Jannie Bojesen, FEMERN LINK CONTRACTORS, HR Business Partner
Louise Nielsen, Bosætningsguide, Vejle Kommune
Mette Klarskov Hebel, Bosætningskoordinator & Udviklingskonsulent, Herning Kommune

HALL K - 3D TECH

3D TECH STAGE

Danish
Kom og hør om DM i 3D print og få en status på konkurrencen efter eleverne har arbejdet med de første delopgaver.

Speaker: 
Troels Høyrup Nepper, Projektleder, Videnscenter for Håndværk, Design og Arkitektur

HALL M

12:00-12:40 | ATEX i virkelighedens verden

CONFERENCE ROOM M21+22 

Danish
Få et værdifuldt indblik i området ATEX og eksplosionssikring. Hør fra en specialist, hvad du selv kan løse uden større vanskeligheder.

ATEX og eksplosionssikring kan være kompliceret, men langt de fleste opgaver er enkle at løse.
Vi giver en kort introduktion til begrebet og viser veje til, hvordan man selv kan få et overblik over opgaver og vælge produktionsvenlige løsninger.

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

13:00-14:00 | Ny afløser til Maskindirektivet – Hvilke nye krav er der i Maskinforordningen EU 2023/1230?

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Hvilke nye krav er der i den kommende maskinforordning, som maskinbyggeren skal være opmærksom på?

Med vedtagelsen af Maskinforordningen EU 2023/1230 er der nu klarhed om den fremtidige lovgivning inden for maskinsikkerhed. Nye tilgangsvinkler og emner som f.eks. digitaliseringen krævede en videreudvikling af maskindirektivet.  

Den nye maskinforordning vil fra januar 2027 gælde for alle virksomheder, der konstruerer, sælger og importerer maskiner til Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS).

Denne konference sætter fokus på de væsentligste ændringer, som maskinbyggeren skal være opmærksom på, herunder bl.a.:

  • Skærpede krav til delmaskiner og særligt farlige maskiner
  • Nye krav vedr. digitale teknologier som kunstig intelligens og cyber security
  • Mulighed for digital brugsanvisning
  • Konkrete retningslinjer for ombygning af maskiner

Speaker: 
Tom Lorentzen, CMSE® - Certified Machinery Safety Expert (TÜV Nord), CECE - Certified Expert in CE Marking (TÜV Nord), FS Eng (TÜV Rheinland), Machinery Safety Consultant, Pilz Skandinavien K/S

Tilmeld dig her

14:00 - 16:00

HALL C - SVEJSECAFÉEN

14:00-14:30 | Fossil free steel - <strong>AFLYST</strong>

 Danish
En kort gennemgang af SSAB rejse mod produtktion af fossil frit stål.

Speaker: 
Mark Larsen, ​Area Sales Manager SSAB DK, SSAB

HALL D - Speak Up

IFC STAGE

Danish
Op at køre på 2 uger uden en eneste linje kode. Kunstig intelligens (AI) er ikke længere et fremtidsscenarie, men en praktisk nødvendighed i procesindustrien for føde- og drikkevarer. Dens kapacitet til at automatisere, optimere og forudsige er uomgængelig for den moderne industris succes. Dog møder vi stadig udfordringer med at forstå og implementere AI i et komplekst industrielt miljø.  Intelecy revolutionerer måden at optimere produktionen på, på samme måde som ChatGPT har ændret den lette tilgang til at bruge kunstig intelligens for alle uden kodning. 

Om indlægget:
Dette oplæg tager udgangspunkt i faktisk brug af Intelecys AI-platform inden for procesindustrien for føde- og drikkevarer. Det vil demonstrere, hvordan AI kan hjælpe virksomheder med at ensarte produkter, forudsige fremtiden, reducer spild, øge effektiviteten og forudsige vedligeholdelsesbehov med eksempler fra virkelige den virkelige verden. 

Vi vil diskutere: 

  • Hvordan AI kan ensarte produktionskvalitet ved at analysere komplekse datastrømme.

  • Hvordan du optimerer kvalitet 

  • Forudsigelse af vedligeholdelsesbehov for at minimere driftsstop og øge produktiviteten.

  • Hvordan kommer du i gang med AI og undgår at være blandt de 85% af AI-projekter, der mislykkes

Intelecy's No-Code AI-platform gør det muligt for operationelle teams at bygge og implementere AI-modeller uden behov for dyb teknisk viden. Dette resulterer i hurtig værdiskabelse og øget effektivitet. 

Speaker:
Bertil Helseth, CEO, Intelecy AS og Erik Søndergaard, Divisional Director Sales, Au2mate.

Danish
What happens when you put sustainability in the equation of Food industry production design? We share how we see the development in our industry towards a more sustainable future, taking People, Profit and Planet into account, and where we are today. Learn how identifying and pursuing with the right input and metrics, simulating alternatives, automating processes and caring about safety and security contributes to optimizing your business and operations and to sustainability. 

Speaker:
Karin Lintrup og Paul Lange, Sustainability Business Partner, AFRY

HALL F - TECHNOMANIA

14:00-15:00 | AI & Dataetik

MAIN STAGE 

Danish
Hør en række konkrete eksempler på etisk og uetisk brug af data, deltag i dataetiske dilemmaer og forstå ansvarlig brug af persondata

Om indlægget:
Data spiller en større og større rolle i samfundet, for vores virksomheder og organisationer og for os som individer – på godt og på ondt. Vi bliver mere og mere digitaliserede og datadrevne og det er vigtig at vi forstår hvordan data er drivkraften og hvordan det skaber store ændringer for os alle 

Speaker:
Pernille Tranberg er dataetisk rådgiver og medstifter af den europæiske tænkehandletank DataEthics.eu, der fremmer etisk ansvarlig brug af persondata. Udover at være en anerkendt oplægsholder og forfatter til flere bøger om dataetik og datademokrati, skriver Pernille for flere medier, herunder Politiken. Pernille er dessuden uddannet journalist og har bl.a. været chefredaktør for Tænk. 

14:00-15:00 | Building a resilient tomorrow in manufacturing

FRAME STAGE

Great Britain
Building a Resilient Future for Manufacturing: Embrace servitization, fortify cybersecurity, and unlock potential in digitalization. Join Secomea CEO, Michael Ferdinandsen, as he reveals strategies to tackle supply chain disruptions and protect against evolving threats.

About the talk:
In an era marked by supply chain disruptions and increasing threats to the manufacturing sector, building resilience in the manufacturing industry has become even more crucial.

Join industry expert Michael Ferdinandsen, CEO of Secomea, for an insightful talk where he will explore the future trends of manufacturing and how to build resilience.

Michael will delve into the transformative power of servitization, uncovering how manufacturers can shift their business models to offer comprehensive solutions and enhance customer value.

He will also address the critical importance of cybersecurity in an increasingly interconnected landscape, providing key considerations to safeguard valuable assets and protect against evolving threats. Touching on the importance of compliance in light of the upcoming NIS2 directive.

Lastly, he’ll share how to unlock the potential of digitalization, by leveraging cutting-edge technologies can optimize operations, drive innovation, and unlock new business opportunities for manufacturing organizations.

Embrace these key components to stay ahead in an everevolving industry.

Speaker:
Michael Ferdinandsen is an experienced leader and entrepreneur. Driven by customer success, people management, strategic alliances, and innovative technologies, he takes pride in providing the best value-creating outcome.
As a co-founder and CEO at Secomea, a market-leading provider of secure Industrial IoT, he is passionate about spearheading international growth journeys, change management, and business transformation. In addition, Michael Ferdinandsen has been highly acknowledged by colleagues and peers for his enthusiastic and energetic personality.

Kasper Hyldgaard is the head of Frontmatecs customer journey within operational technology network and infrastructure solutions. The commercial journey within Frontmatec started in 2022 after several years working with technical sales, project management and business development. He is very passioned about growth and utilizing every given opportunity to create solutions for future needs. 

14:00-15:00 | Kan din produktion og produkter håndtere spændingsdyk i elnettet?

IDA LOUNGE PÅ 1. SAL I IDA ZONE

Danish
Green Power Denmark inviterer til en dialog om hvordan produktionsteknologi kan rustes til at håndtere spændingsdyk. I nogen produktionsprocesser kan spændingsdyk forårsage produktionsstop og omsætningstab, hvis produktionslinjen ikke er designet til at håndtere disse.

Tobias Fyllgraf, konsulent i Green Power Denmarks nettekniske afdeling præsenterer anbefalinger til, hvad industrivirksomheder kan gøre for at minimere udfald i forbindelse med spændingsdyk efterfulgt af spørgsmål og diskussion.

Spændingsdyk opstår ved fejl i elnettet fx torden/lyn, storm/snestorm, graveskader, fugle/dyr, fejlkoblinger, fejl på el-systemet i udlandet og fejl på aldrende anlæg. De fleste spændingsdyk kommer fra transmissionsnettet, hvorfra de forplanter sig ned gennem el-systemet. Der stilles ikke egentlige krav til spændingsdyk, spændingsstigninger og hurtige spændingsændringer i hverken industrimiljøer og elforsyningsnettet, men netselskaberne bestræber sig på at opretholde en stabil spænding og spændingskvalitet iht. EN 50160. Spændingsdyk er nærmest en elektrisk naturlov, men det er vigtigt med en dialog om svage punkter, udskiftning af udstyr og andre elementer, der kan afbøde konsekvenserne.

Speaker:
Tobias Fyllgraf, konsulent i Green Power Denmarks nettekniske afdeling

15:00-16:00 | Drones in healthcare and emergency services - Falck’s journey to become a leading emergency drones operator

MAIN STAGE

Great Britain
Drones are being used in a wide range of services across the world. During the last couple of years Falck has joined this exploding development. Hear about the opportunities, challenges, and solutions that have been developed through the journey.

About the talk:
This pitch on drones in healthcare and emergency services offers a perspective on the transformative power of technology in these critical sectors. By showcasing the advancements and applications of drones, the listener gains insight into how these unmanned aerial vehicles can revolutionize the delivery of healthcare and emergency response.
Exploring the integration of drones in healthcare, the pitch highlights their potential to provide swift and efficient medical supply deliveries to remote or disaster-stricken areas.

It emphasizes how drones can overcome geographical barriers, delivering life-saving medications, vaccines, and medical equipment with speed and precision. Moreover, the listener discovers the significant role drones can play in facilitating rapid response during emergencies, enabling swift assessment and surveillance of disaster zones, and aiding search and rescue missions.

Ultimately, the listener gains a deeper understanding of the immense potential drones possess in revolutionizing healthcare and emergency services. The listener will also gain insights in the challenges and barriers set up for drone operations in especially the EU and how to pass solve these to gain the highest safety and quality standard in the operation.

Speaker:
Mikkel Fenneberg has a background in Political Science at Aarhus University, but has through his own business, which he ran through his bachelor, in-depth knowledge of drone technology and the legislation surrounding it. As operations manager in Falck driver he today drone operations in Denmark, Sweden and Greenland.

15:00-16:00 | Bliv klædt på til at skabe forretning med IoT-sikkerhed

FRAME STAGE

Danish
Der sker en rivende digitalisering af danske virksomheders produkter og produktion Men hvis udviklingen skal kaste gevinst af sig, er det afgørende, at sikkerheden følger med – på teknisk, strategisk og organisatorisk niveau. 

Om oplægget:
I disse år udvikles og implementeres mange nye digitale løsninger inden for bl.a. produktion, energistyring og infrastruktur. Et cyberangreb kan derfor have fatale følger for forretningen. Men at opnå det rette niveau af sikkerhed handler ikke blot om at undgå cybertrusler. Der ligger også store muligheder gemt i at arbejde strategisk og innovativt med IoT-sikkerhed.

I dette oplæg stiller vi skarpt på de sikkerhedsmæssige faldgruber ved en digitaliseret produktion og viser, hvordan I kan styrke jeres forretning ved at sætte IoT-sikkerhed på den strategiske dagsorden.

Speakers:
Michael Stausholm arbejder primært med anvendt sikkerhed i virksomheder og organisationer. Han er certificeret inden for applikationssikkerhed og almen cybersikkerhed og har været involveret i en række sikkerhedsreviews, bl.a. inden for identity management og kritiske login-løsninger, herunder validering af E-Boks NSIS LOA niveau.

Laura Lynggaard Nielsen arbejder som antropolog med det samspil mellem menneskelige, organisatoriske, forretningsmæssige og teknologiske faktorer, som former cyber- og informationssikkerhed i praksis. Hun har bl.a. udviklet en modenhedsmodel, som virksomheder kan bruge til at vurdere og udvikle deres IoT-sikkerhedsindsats.

Fabien Rezac er ph.d.-kandidat ved Institut for Forretningsudvikling og Teknologi, Aarhus Universitet, Danmark, og tidligere anerkendt PhD-studerende ved Saïd Business School, University of Oxford. I sin forskning fokuserer han på at udforske dynamikken i ledelse, strategi og innovation i forhold til teknologi og bæredygtighed.

HALL J1 - DI PRODUKTION

DI PRODUKTION STAGE

Danish
DAMRC er et nationalt forsknings- og videnscenter for spåntagende bearbejdning, som arbejder med at afprøve og demonstrere nye innovative teknologier, der har potentialet til at kunne løfte dansk produktion ift. den grønne omstilling og virksomhedernes fortsatte konkurrenceevne.

I dette indlæg vil Mikkel forsøge at give praksisnære eksempler på modne og mere eksperimentelle teknologier, som DAMRC arbejder med at få udbredt til den danske produktionsindustri. Hør bl.a. om alternative teknologier til reduktion af materialerestspændinger, brugen af kvælstof som kølemiddel i CNC-processer og meget mere.

Speaker:
Mikkel Meldgaard, ​Innovation Manager

HALL M

14:00-15:00 | Risikovurdering af maskiner – Hvordan gør du i praksis?

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Risikovurdering og ikke mindst risikonedsættelse er nogle af de vigtigste emner inden for maskinsikkerhed og CE-mærkning.  

Ved at udføre en omfattende og systematisk risikovurdering allerede i et tidligt stadie under maskinens design og konstruktion, muliggøres det til sidst at markedsføre en sikker maskine, der lever op til alle maskindirektivets sikkerhedskrav.

Hvilke krav er der jf. lovgivningen til risikovurdering af nye og eksisterende maskiner? Skal der anvendes en fast metode? Og hvordan griber man i det hele taget hele denne proces an?

Bliv klogere på disse spørgsmål og mange flere under denne konference, hvor vi dykker ned i emner som:

  • Lovkrav til risikovurdering

  • Fremgangsmåde for risikovurdering

  • Strategi for risikonedsættelse

  • Krav til dokumentation

Speaker: 
Tom Lorentzen, CMSE® - Certified Machinery Safety Expert (TÜV Nord), CECE - Certified Expert in CE Marking (TÜV Nord), FS Eng (TÜV Rheinland), Machinery Safety Consultant, Pilz Skandinavien K/S

Tilmeld dig her

15:00-16:00 | Cyber Security – Hvad betyder de nye krav for maskinbyggeren?

CONFERENCE ROOM M21+22

Danish
Den kommende Maskinforordning EU 2023/1230 stiller krav til, at maskinbyggeren skal sikre maskinen mod forvanskning (hackerangreb).

Fremover skal maskinbyggeren således både betragte begreberne ”Safety” og ”Security”.

Hidtil har CE-mærkningsprocessen indbefattet det at sikre maskinen, således at personer ikke bliver udsat for uacceptable risici under al anvendelse/omgang med maskinen. Med forordningens nye krav skal det ligeledes sikres, at maskinens styresystemer er tilstrækkeligt immune over for såvel tilsigtet som utilsigtet forvanskning.

Denne konference sætter fokus på betydningen af de nye beskyttelseskrav i maskinforordningen og giver dig et indblik i, hvordan de håndteres og opfyldes. Du kan bl.a. høre mere om:

  • Cyber-sikkerhedsforordning

  • Safety vs. Security

  • Security-processen

Speaker: 
Hans Morten Henriksen, Direktør, Maskinsikkerhed ApS

Tilmeld dig her

keyboard_arrow_up